A four storey residence has been approved by Mosman Council which uses multiple, staggered levels to reflect its steeply stepping site and to capture outward views towards the Spit and more intimate views to the rear cliff escarpment. All levels are serviced by a lift and have extensive glazing through to outdoor terracing.

The levels are arranged vertically and progressively setback as follows; a double garage basement directly off the street address, a tiered landscaped exterior pool level, the children’s bedroom level, the living, dining and kitchen level and at the very top level, a parents retreat with master bedroom, ensuite, walk-in-robe, sitting room, study and store room.

All levels are protected to the north with sun and weather protection provided by horizontal roof planes that create visual interest to the front façade. In contrast, the living areas and parent retreat have an alternative view out to a very private, south facing, landscaped rock garden that tiers up towards the rear of the property.

Accordingly, this building will be part introvert and part extrovert; built to enjoy the more reflective mood of a rising cliff face to the south or the outward engaging experience of full light and sun, breeze and expansive views across to the Spit – A home designed with dual experiences in mind.

PROJECT

18 Ida Avenue, Mosman

Mosman Council jurisdiction

Pin It on Pinterest